vredeslijn

Vredeslijn.nl

Wichelroede - Bio-tensor

Het gebruik van deze instrumenten komt met belangrijke waarschuwingen:

Wichelroedes, bio-tensors en pendels
Wichelroedes, bio-tensors en pendels

Wichelroede

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor oude technieken op het gebied van het meten van aarde-energieën. In het verleden gebruikte men hiervoor een wichelroede. Deze werd gesneden van een gevorkte tak van bijvoorbeeld een hazelaar of een appelboom. Men ging dan meestal op zoek naar drinkwater voor mens en dier.

Er zijn verschillende soorten wichelroedes. De eenvoudigste is de Allemanswichelroede (foto: rechtsboven) en er is de gevorkte of professionele wichelroede (foto: links). Van beide soorten zijn er vele varianten.

Moderne technieken hebben betere instrumenten opgeleverd, maar sommige mensen gebruiken snel even een verbogen metalen kleerhanger of strippen even een paar stukken koperdraad. De houten takken hebben een nadeel, ze kunnen door plotseling uit te slaan het vel in de handen kapot draaien.

In alle gevallen wordt gebruik gemaakt van de gevoeligheid van de persoon zelf, die met een wichelroede gaat meten. Sommigen mensen verklaren dit gebeuren als zijnde signalen uit het onderbewustzijn, die versterkt worden naar de wichelroede. Anderen zien het als het gebruik maken van de gevoeligheid voor de te meten energie en de omzetting via hormonen en zenuwbanen naar de wichelroede. Deze maakt de signalen zichtbaar.

Meestal gaat men op zoek naar energie. Deze energie kan afkomstig zijn van wateraders en aardstralen, maar ook van de positief geladen Leylijnen, andere krachtlijnen en kruisingen van dergelijke krachtlijnen. Ook worden energieën gemeten van de uitstraling van mens, dier en plant. En de wichelroede blijkt ook uitstekend te werken bij het meten van elektrosmog, dat is de storende straling van apparaten als wifi-apparaten, smartphones, wekkerradio's, hoogspanningsleidingen, zenders, e.d.
Wie een beetje gevoelig is voor dergelijke energieën, herkent vanzelf in een echte graancirkel dat er bijzondere energieën aanwezig zijn. Dan kan een instrument als een wichelroede helpen bij het aantonen van deze energieën en je maakt het voor anderen zichtbaar.

Bio-tensor

Naast de wichelroede wordt steeds vaker de bio-tensor (geo-tensor) gebruikt. Deze werkt als een pendel, maar is beter in een stabiele greep vast te houden. Werken met de bio-tensor werkt met dezelfde gevoeligheid van de gebruiker als bij de wichelroede. De bio-tensor bestaat uit een handvat met antennenaald en daaraan een ontvanger.
Meten met de wichelroede en met de bio-tensor heeft beperkingen, hoe gerichter men ermee werkt, hoe duidelijker de reacties en de conclusies zijn.

Voor je een wichelroede, pendel en een tensor gaat gebruiken, is het heel verstandig hiermee te leren omgaan. Volg eerst een cursus bij iemand die voor jou goed voelt en waarvan je weet dat deze instructeur te vertrouwen is. Wichelroedelopen of het hanteren van een pendel of van een tensor moet men in de praktijk leren en niet via een schriftelijke cursus.
En er zijn bij het omgaan van een wicheltoede, een tensor of een pendel te veel serieuze valkuilen.
Hier moet je dus eerst mee leren omgaan.

Wegens tijd- en plaatsgebrek heb ik helaas geen tijd om zelf cursussen te geven.