vredeslijn

Vredeslijn.nl

Peace Network

Google Translate

Krachtplaatsen

Over de aarde lopen allerlei energielijnen; vaak zijn dat voor de mensen, veel dieren en planten negatieve energielijnen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: wateraders, aardstralen (Curry-lijnen), aardmagneetlijnen (Hartmann-lijnen en Benker-lijnen). Er zijn er nog meer, maar dit zijn de belangrijkste. De energie kan in sommige gevallen ziekmakend zijn. Dan spreken we over geopathie. Een aantal andere geopathische invloeden zijn afkomstig van: aardgas, aardolie en mineralen in de bodem, maar vooral aardbreuklijnen.
Gelukkig zijn er in de natuur tegenhangers voor deze negatieve energieën. Dat zijn vooral de leylijnen. Leylijnen zijn positief geladen energielijnen.
Deze leylijnen lopen kris kras over de aarde en daar waar deze lijnen elkaar kruisen, spreken we over positief geladen energieplaatsen. We spreken in het algemeen over leycentra of krachtplaatsen, als er drie of meer leylijnen elkaar kruisen op een plek. Deze lijnen versterken dan de plek waar ze elkaar kruisen. Krachtplaatsen is ook een algemene verzamelnaam voor plekken op aarde, waar veel positieve energie aanwezig is.

Er zijn krachtplaatsen waar meer dan zeven leylijnen elkaar versterken. In Engeland zijn nog veel van dergelijke plekken in het landschap te herkennen, in de vorm van honderden préhistorische steencirkels. Sommige zijn wereldberoemd en de meeste zijn niet bekend en zelfs weggezakt in de grond.

Boscawen-Un
Boscawen-Un

Enkele bekende steenformaties zijn: Stonehenge, Avebury, Boscawen-Un, Scorhill en de Rollright Stones. Krachtplaatsen zijn ook gemarkeerd door andere kenmerken in het landschap, zoals de Keltische kruisen, oude bomen en megalytische stenen.

Scorhill
Scorhill

Rollright Stones
Rollright Stones

Literatuur: