vredeslijn

 

Vredeslijn.nl

UK flag

Foto's met vreemde lichtverschijnselen

Binnen enkele weken tijd hebben meerdere bezoekers van deze website gereageerd op het verzoek foto's in te sturen met vreeemde lichtverschijnselen.
Een aantal foto's zijn niet geschikt voor publicatie, omdat er mensen herkenbaar op staan. Bij een aantal foto's was het mogelijk de verschijnselen uit de oorspronkelijke foto's te lichten.
Ik bedank de inzenders hartelijk voor hun foto's. Zij hebben bijgedragen aan het bespreekbaar maken van deze nog relatief onbekende fenomenen. /p>

Onderstaande foto vertoont, naast de inmiddels bekende lichtbollen, ook nog een ander lichtverschijnsel. Het is een nevelachtige manifestatie, terwijl er geen mist of vuur aanwezig was. Linksboven in de foto is een vleermuis zichtbaar.

Meerdere lichtverschijnselen en een vleermuis
Meerdere lichtverschijnselen en een vleermuis

Van andere mensen ontving ik een aantal foto's met daarop enkele natuuropnames met bomen en struiken. Maar er is veel meer op te zien, dan dan met het blote oog zichtbaar was. Een foto gemaakt in een sneeuwbui laat zien dat het soms moeilijk te bepalen is, wat sneeuwvlokken en wat lichtbollen zijn.

Orbs, bomen en struiken Orbs, sneeuw in de tuin
Orbs, bomen en struiken Orbs, sneeuw in de tuin

Dezelfde inzenders stuurden de volgende foto in. Dit is een foto van een breed water. Aan de overkant staan lampen die weerschijnen in het water. Middenboven op deze foto is een lichtbol zichtbaar. Maar als op deze lichtbol wordt ingezoomd, dan .....
Wat is dit? Een gezicht?

Lichtbol boven water Lichtbol uitvergroot
Lichtbol boven water Lichtbol uitvergroot

Weer een andere bezoekster van deze site stuurde een serie foto's in met zeer aparte verschijnselen. De eerste twee foto's, dat gaat nog wel.
Een slaapkamergordijn met lichtbollen ervoor en een kerk met boven het altaar een grote lichtbol.

Orbs en slaapkamergordijn Orb boven altaar in een kerk
Slaapkamergordijn Altaar in een kerk

En dan wordt het echt heel bijzonder. In dezelfde kerk is naast lichtbollen een violetgekleurde gloed op de foto zichtbaar, die zich op de volgende foto heeft verplaatst. En er is een straal met lichtbollen te zien. Of beweegt een bol zich heel snel en schokkend?

Violette gloed Violette gloed met straal
Violette gloed Violette gloed met straal

En er is nog meer.
In een tuin en boven een huis werden nevels gefotografeerd, die pas zichbaar werden op de foto's. Het was geen rokende fotograaf.

Nevels in de tuin Nevels voor een huis
Nevels in de tuin Nevels voor een huis

Weer andere foto's ontving ik van iemand die een mensenmenigte aan het water heeft gefotografeerd en in een kamer foto's heeft gemaakt. Hier zijn weer de bekende lichtbollen te zien.

Orbs en mensen aan het water Orbs in een kamer
Mensen aan het water In een kamer

Een vriend van hen was bij een popconcert en maakte de volgende foto's. Hier zijn de optredende muzikanten buiten de foto's gehouden. Eén van de lichtbollen heeft een gigantische omvang en er is een duidelijke structuur in te zien.

Popconcert met lichtbollen< Orbs in een kamer
Popconcert met lichtbollen Een gigantische lichtbol